Kép


 

Fordítot pirandellói helyzet: egy szerző öt szerepet keres, mert nincs a színháznak pénze darabot vásárolni. Három csavargót (Honzát, Nelát és Julát) egy professzort (Habilist) és annak a nőjét (Anastáziját) írja bele a darabjába. Valóság vagy álom ez, realitás-e, vagy színház – merül fel egy idő után bennünk a kérdés.

Különös drámai helyszín: napfény nélküli sötét tárna. A szereplők ide zárattattak be, e bányába, s a "kollektív tudatunkba". Innen teljeses mértékben hiányzik a kinti élet. Nincs reggel, csak éjszaka.

A tárna tele van csontokkal, Auscwitzra való mennyiségben. Habilis professzor szerint, aki a hallstatti kultúra nyomai után kutat, a kelták dobálták ide halottjaikat. Azok a kelták, akik nem tudták, honnan jöttek és hová mennek… Különös, hogy – és ahogy – a professzor mindenáron igazolni akarja az egykori hallstatti kultúra létét. Különös az is, hogy a meglelt csontokat elzárja mindenki elől.

Azután, váratlanul ép csontok kerülnek elő, előkerül egy háborús bajonet, egy mai bakancs... Majd az is kiderül, a halottak csontjai a legutolsó háborúból – és a háború utáni politikai öldöklésből – származnak. S kiderül, ennek az országnak minden tárnája egy-egy Hallstatt...

 

Kép

 

Kép

Kép

Magyar Teátrum - színházi online

Kép

Belépés

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Biztonsági kód
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA
Kérjük, írja ide a fenti karaktereket, szóköz nélkül.